De controller van mijn Nintendo Wii is behoorlijk vuil geraakt en alles behalve wit te noemen. Tijd om deze onder handen te nemen dus! Ik ben begonnen om de controller uit elkaar te halen

Wii controller
Wii controller

Het uit elkaar halen is zo gebeurd, belangrijk is om geen plastic delen af te breken en te onthouden hoe alles in elkaar terug gaat.

Nadat ik alle delen apart heb gehaald ben ik begonnen met het reinigen van de printplaat. Dit doe ik met 99.9% isopropyl alcohol en een wattenstaafje en grote delen met een zachte kwast.

Nadat alles goed gedroogd is kan de controller weer gemonteerd worden. Als laatste wilde ik de controller zijn glans weer teruggeven, dit heb ik gedaan door een auto polish te gebruiken. De polish die ik heb gebruikt heeft een hele lichte schuurkorrel en is vooral bedoeld als eindproduct om glans te creƫren.